Kipujelpin blogi

Elätkö rikasta elämää?

Kirjoitti kirjoittaja päiväyksellä kategoriassa hyvä olo
  • Fontin koko: Suurempi Pienempi
  • Osumia: 1653
  • 0 kommenttia
  • Seuraa tätä artikkelia
  • Tulosta

Tunnetko eläväsi rikasta elämää?

Enpä istahtanut tähän ihan varta vasten utelemaan pankkitilisi saldoa. Eikä minua kiinnosta onko sinulla vähän parempi tai kalliimpi auto kuin naapurillasi. Tai asutko hienostoalueeksi luokitetulla sisustussuunnittelijan maun mukaan kalustetussa lukaalissa. Enkä yleensäkään arvosta ihmistä sen kautta miten paksu kultaketju kaulassa roikkuu tai kiilteleekö ranteessa Rolex vai Seiko.

Mistä koostuu sinun elämäsi menestystarina? Kirjoitatko sitä tarinaa ihan yksin muista piittaamatta tai mikä vielä pahempaa, muiden kustannuksella? Loistatko vain omissa kuvitelmissasi ja on vain ajan kysymys milloin korttitalo romahtaa ja kulissit nakuilevat kaikkien edessä? 

Minulle elämänrikkaus avautuu arjen pienten asioiden kautta. Ilojen ja murheiden tasapainotellessa vaakakupissa ei pääse unohtamaan elämän herkkyyttä ja haavoittuvuutta. Tunnen eläväni rikasta elämää, kun ympärillä on suuri joukko elämän varrella kohdattuja ihmisiä ja perhe, johon voi luottaa. On upeaa, kun tietää, että aina löytyy joku, jolle voi soittaa vaikka keskellä yötä, jos tarve vaatii. Ympäriltä löytyy ystäviä, joiden kanssa voi keskustella kaikesta, kenenkään loukkaantumatta, vaikkei aina samaa mieltä olisikaan. Sanojaan ei tarvitse valita vaan mielipiteen voi aina sanoa raakana ja juuri niin kuin sillä hetkellä ajattelee. Sanat loppuu lyhyeen, jos aina ennen sanomisiaan joutuu miettimään, että loukkaantuukohan kuulija siitä.

Elämänrikkaus konkretisoituu, kun saa aamulla herätä täynnä tarmoa ja jano vain kasvaa, kun miettii mitä kaikkea ennättääkään päivän mittaan tekemään. Kun selviytyy päivän askareista ja harrastuksista ilman suurempia kolotuksen tuntemuksia, voi illalla painaa päänsä tyynyyn levollisin mielin.

Terveys, perhe, ystävät, mielekäs työ, harrastukset, tarvitseeko elämältä enempää vaatia? Jos kaikki nuo on saavuttanut ja pystyy säilyttämään, niin voi sanoa, että elää todella rikasta elämää. Yksikään noista ei ole itsestään selvyys ja kaikkeen ei edes voi vaikuttaa.

0

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.

Kirjoita kommentti

Vieras tiistai, 02 kesäkuu 2020