Kipujelpin blogi

Sinut itsensä kanssa

Kirjoitti kirjoittaja päiväyksellä kategoriassa hyvä olo
 • Fontin koko: Suurempi Pienempi
 • Osumia: 1775
 • 2 kommenttia
 • Seuraa tätä artikkelia
 • Tulosta

 

Joko olet paiskannut itsesi kanssa kättä, morjestanut leikkisästi ja hyväksynyt itsesi sellaisena kuin olet?

Paikkansa löytäminen tässä maailmassa ei ole aina helppoa. Ympäristö alkaa luoda paineita melkein heti kapaloista kuoriuduttua.  On opittava tasapainottelemaan tunteiden ja tuntemuksien kirjossa.  On opittava tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja hyväksyttävä heidän mielipiteensä vaikkei aina samaa mieltä olisikaan. Elämähän on tiimipeliä alusta loppuun, eikä asiat aina mene oman mielen mukaan. Sattumusten ja tunteiden sekamelskassa minuus kehittyy ja muuttuu. Heikommilta se saattaa kadota kokonaan, jos vahvempiluonteiset aina jyrää mielipiteet ja lyttää kaikki tekemiset. Aika ärsyttävää on keskustella ihmisten kanssa,  jos huomaa että esim. puoliso vastaa aina toisen puolesta. Tai äiti vastaa, kun lapselta kysytään. Aika pienenä lapsi oppii muodostamaan omat mielipiteensä, jos hänelle annetaan siihen mahdollisuus.

Jos elämässä alkaa olla päivän mittaan enemmän negatiivisia kuin positiivisia kokemuksia ja tunteita, niin silloin on  aika pysähtyä, yrittää löytää syy.  Mietittävä, että kukas se olikaan pääroolin esittäjä minun elämässäni.  Äkkiseltään ajateltuna vastauksenhan pitäisi automaattisesti olla minä itse, mutta joskus pääosan esittäjä on voinut nukkua pommiin  tai navigaattorissa on vielä vanha ohjelma ja se näyttää väärää tietä.  Joskus elämänsipulia joutuu kuorimaan monta kerrosta, ennen kuin syy epämukavaan oloon löytyy. Mutta heti kun syy löytyy, niin on aika tehdä korjausliike, joko muututtava itse, yritettävä muuttaa olosuhteet mukavammiksi tai sitten vain yksinkertaisesti käveltävä tilanteesta pois.  Jos mikään näistä ei ole mahdollista, ainoa vaihtoehto on kääntää kokonaan uusi sivu elämässä.  Jo se helpottaa, kun poistaa negatiiviset ihmiset elämästään tai on heidän kanssaan mahdollisimman vähän tekemisissä. Tekee itse omaa elämäänsä koskevat ratkaisut, eikä anna kenenkään liikaa vaikuttaa niihin. Enkä tällä tarkoita sitä, ettei ollenkaan ottaisi toisten mielipiteitä huomioon,  vaan opettelee uskomaan itseensä ja luottamaan tekemiinsä ratkaisuihin.  Joskus on hyvä mennä sydän edellä, tulkoon järki sitten perässä, jos pystyy ja kykenee.

Hienoa on, kun se päivä koittaa, että huomaa löytäneensä paikkansa maailmassa, on sinut itsensä kanssa ja on tyytyväinen itseensä juuri sellaisena kuin on.  Tuntee  seisovansa tukevasti omilla jaloillaan ja tietää, ettei minua kukaan kaada, ei edes tyrki.  Ei haittaa vaikka kasvoilla näkyy eletty elämä, vatsanseutu tai sääret ei ole missimitoissa tai ukkovarpaat sojottaa minne sattuu, kun nuorena oli pakko tunkea liian pienet korkkarit  jalkaan discoon lähtiessä. Nykyäänhän kenkien kriteeriksi riittää, että ne tuntuvat hyvältä jaloissa ja plussaa on jos ne näyttää vielä hyvältäkin. Kunnioitan ihmisiä, jotka uskaltavat erottua tapetista, eikä mene suuren massan mukana, asiassa kuin asiassa.  Elämää eletään itsensä vuoksi, eikä niin kuin joku muu haluaisi sitä elettävän. Kun on sinut itsensä kanssa voi huokaista syvään ja antaa mennä, kyllä elämä kantaa.

Ja kaiken kukkuraksi , kun pystyy arvostamaan itseään pystyy arvostamaan myös muita.

 

 

 

0

Kommentit

 • Vieras
  Satu Kosonen torstai, 10 syyskuu 2015

  Heips!
  Oikein hyvä aihe :sinut itsensä kanssa!!

 • Vieras
  Anne Markkanen torstai, 10 syyskuu 2015

  Kiitos Satu! Siitähän se sisäinen hyvä olo lähtee, kun on sinut itsensä kanssa.

Kirjoita kommentti

Vieras tiistai, 02 kesäkuu 2020